Antena 3 CNN Externe Gripa porcină ar putea ucide peste trei milioane de europeni (VIDEO)

Gripa porcină ar putea ucide peste trei milioane de europeni (VIDEO)

Gripa porcină ar putea ucide peste trei milioane de europeni (VIDEO)
20 Aug 2009   •   09:45

Peste trei milioane de oameni ar putea muri din cauza evoluţiei gripei AH1N1 în Europa. Avertismentul vine chiar din partea Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile.

Raportul dat publicităţii arată că cei mai expuşi vor fi copiii sub doi ani şi personalul medical, scrie Evenimentul Zilei.

Specialiştii din domeniu au luat în calcul patru scenarii în care virusul ar putea evolua în această iarnă. În cel mai optimist dintre ele, evoluţia virusului va fi una uşoară, cu puţine infecţii la persoanele în vârstă şi cu decese la cele care aveau boli cronice.

În cea de-a doua variantă luată în calcul de medicii europeni, numărul bolnavilor va creşte cu 10 procente. Cei mai predispuşi vor fi copiii şi tinerii.

Cel de-al treilea scenariu estimează o evoluţie asemnătoare cu cea a gripei din Hong Kong, din 1968.

Ultimul scenariu este şi cel mai sumbru. Specialiştii spun că noua gripă ar putea avea o evoluţie asemănătoare celei din 1918, din Spania.

Raportul dat publicităţii de Centrulul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile arată că cele mai mari probleme vor apărea la copiii sub doi ani, femeile gravide şi persoanele cu boli cronice. De asemenea, ar trebui imunizaţi angajaţii din sistemul sanitar şi şcolarii, în rândul cărora numărul de îmbolnăviri este ridicat.

Specialiştii români spun că recomadările experţilor europeni vor fi luate în considerare şi în ţara noastră.

Pentru a se proteja contra virusului AH1N1 este suficientă o sigură doză de vaccin, iar România se bazează pe producaţia internă de la Institutul Cantacuzino, care în acest an ar trebui să asigure cinci milioane de doze.




Antena 3



×
Subiecte în articol: virus AH1N1 decese gripa porcina
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close