Antena 3 CNN Externe Gripa porcină s-a răspândit în 26 de ţări. Cele mai noi cazuri, înregistrate în America de Sud

Gripa porcină s-a răspândit în 26 de ţări. Cele mai noi cazuri, înregistrate în America de Sud

Gripa porcină s-a răspândit în 26 de ţări. Cele mai noi cazuri, înregistrate în America de Sud
Sursa foto: Gripa porcina
08 Mai 2009   •   10:44

Cele mai noi cazuri de gripă porcină au fost confirmate în America de Sud: Brazilia a anunţat patru cazuri de îmbolnăviri, iar Argentina - unul. Virusul s-a răspândit în 26 de ţări.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că două miliarde de oameni din întreaga lume ar putea fi contaminaţi cu virusul gripei porcine, în cazul unei pandemii.

Cu toate acestea, nivelul de alertă nu a fost ridicat la 6, care ar însemna că lumea se confruntă cu o pandemie.

Cel mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că aproape 2.500 de oameni au fost contaminaţi cu virusul A/H1N1. Brazilia şi Argentina se adaugă pe lista ţărilor în care s-a extins boala.

În Guatemala, autorităţile au decretat stare de urgenţă. Asta după ce, aici, o fetiţă de 11 ani s-a îmbolnăvit de gripă porcină.

Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se tem însă că situaţia pe plan mondial s-ar putea putea înrăutăţi. Aproape două miliarde de oameni de pe glob ar putea fi afectaţi în cazul unei pandemii.

Situaţia cea mai gravă se înregistrează în continuare în Mexic, locul de unde a început să se răspândească virusul gripei AH1N1. Aici, peste 40 de oameni au murit.

În rândul ţărilor europene, în Spania şi Marea Britanie sunt cele mai multe cazuri de îmbolnăviri.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close