Antena 3 CNN Externe Groenlanda a înregistrat primul deces din cauza COVID-19. Persoanele nevaccinate nu mai au acces în spații publice

Groenlanda a înregistrat primul deces din cauza COVID-19. Persoanele nevaccinate nu mai au acces în spații publice

Pentru prima dată, o persoană din Groenlanda a murit din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat în vârstă din orașul Upernavik care a murit la spitalul local, relatează site-ul de știri Sermitsiaq AG.

Groenlanda a înregistrat primul deces din cauza COVID-19. Persoanele nevaccinate nu mai au acces în spații publice
Sursa foto: Pexels/ArtHouse Studio
de Alexandra Ionescu    |    22 Noi 2021   •   10:34

„Fiecare moarte este o tragedie. Din păcate, ne aflăm în această țară într-un stadiu al epidemiei în care se așteaptă ca boala să coste vieți omenești și să se dezvolte altfel ca în alte părți ale lumii”, spune medicul național Henrik L Hansen într-un comunicat de presă.

Groenlanda a cunoscut recent o creștere a numărului de cazuri de corona, în special în rândul copiilor. Un total de 1.129 de cazuri au fost înregistrate de la începutul pandemiei, potrivit Universității Johns Hopkins. Pe 13 noiembrie au fost introduse noi restricții în capitala Nuuk, cu restricții privind aglomerația de până la 20 de persoane și cerințe pentru purtarea măștii în transportul public, cafenele și magazine.

După primul său deces legat de COVID, Groenlanda a interzis accesul persoanelor nevaccinate din locurile publice.

Potrivit guvernului, măsura este menită „să prevină răspândirea infecției de la școlari la restul societății”, a transmis TV2 danez.

Anterior, se putea ocoli cerința de vaccinare cu un test COVID-19 negativ, dar acum acest lucru nu mai este posibil.

Noile reguli se aplică capitalei groenlandeze Nuuk, Upernavik și în nouă așezări din jur din municipiul Avannaata, afectate în prezent de focare.

×
Subiecte în articol: Groenlanda COVID-19 deces pandemie vaccinare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close