Antena 3 CNN Externe Grup de cercetători americani: Hitler nu s-ar fi sinucis

Grup de cercetători americani: Hitler nu s-ar fi sinucis

Grup de cercetători americani: Hitler nu s-ar fi sinucis
Sursa foto: craniu
28 Sep 2009   •   16:58

Misterul morţii lui Hitler continuă. Liderul nazist nu s-ar fi sinucis. Asta este descoperirea unor oameni de ştiinţă care au realizat mai multe teste pe un fragment de os cranian care i-ar fi aparţinut lui Adolf Hitler. Teoria potrivit căreia liderul nazist şi-ar fi pus capăt vieţii este pusă sub semnul întrebării, după ce cercetătorii au stabilit că osul cranian care ar fi trebuit să aparţină lui Hitler este, de fapt, al unei femei necunoscute.

Potrivit mai multor biografii ale lui Adolf Hitler, liderul nazist s-ar fi sinucis împreună cu Eva Braun, informează The Guardian . Cei doi ar fi luat o pilulă cu cianură şi apoi s-ar fi împuşcat în cap, la data de 30 aprilie 1945. Însă, mai mulţi istorici susţin că această variantă despre moartea lui Hitler nu este cea adevărată, fiind creată pentru a prezenta decesul liderului german ca pe unul eroic.

Un grup de cercetători americani a efectuat teste pe osul cranian despre care se credea că aparţine lui Hitler şi care a fost descoperit de ruşi. Noile analize demonstrează că osul aparţine unei femei de maximum 40 de ani, a cărei identitate nu este cunoscută.

Expertul în analiza oaselor, Nick Bellantoni, a declarat: "Osul părea extrem de subţire; oasele masculine tind să fie mai solide. Şi modul în care se legau oasele craniene părea să corespundă unei persoane cu vârsta sub 40 de ani". În aprilie 1945, Hitler avea 56 de ani.

În condţiile în care testele ADN au indicat că osul descoperit de ruşi lângă buncăr este al unei persoane de sex feminin, singura dovadă fizică a faptului că Hitler s-ar fi împuşcat a devenit fără valoare.

Fotografii sau filme cu cadavrul lui Hitler nu au fost niciodată publice, moartea liderului nazist fiind învăluită în mister şi în prezent.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adolf Hitler craniu sinucidere
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close