Antena 3 CNN Externe Cel mai mare grup imobiliar din China, pierdere dramatică de profit, într-o piață care nu și-a revenit după colapsul Evergrande

Cel mai mare grup imobiliar din China, pierdere dramatică de profit, într-o piață care nu și-a revenit după colapsul Evergrande

Profiturile dezvoltatorului imobiliar chinez Country Garden s-au prăbușit, înregistrând un declin cu până la 70% în prima jumătate a anului.

Cel mai mare grup imobiliar din China, pierdere dramatică de profit, într-o piață care nu și-a revenit după colapsul Evergrande
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2022   •   14:12

Presa internațională notează că cel mai mare grup imobiliar din țară după de vânzări a fost atras într-o criză care a făcut ravagii în sectorul imobiliar chinez, puternic îndatorat.

Profitul Country Garden a scăzut în primele șase luni din 2022 la o valoare între 4,5 și 5 miliarde de yuani, de la 15,2 miliarde în perioada corespunzătoare din anul trecut.

Dezvoltatorul imobiliar a fost trecut de agenția de rating Fitch în categoria "junk", nerecomandată investițiilor.

Oficialii companiei citează drept cauze pentru scăderea profitului încetinirea dinamicii pieței de profil, pandemia de coronavirus și pierderile pe seama cursului valutar.

Situația din piața imobiliară chineză este complicată de criza de lichidități, după colapsul de anul trecut al companiei Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume.

Country Garden a pierdut aproape 2 miliarde de dolari din valoarea de piață într-o singură ședință de tranzacționare

Presa internațională notează că, spre deosebire de alte companii cu grad ridicat de îndatorare, Country Garden a reușit să nu intre în incapacitate de plată.

Cu toate acestea, există semne că încrederea în Country Garden se diminuează.

Acțiunile companiei s-au prăbușit pe piața din Hong Kong, marcând un declin de până la 15% într-o singură ședință de tranzacționare în luna iulie.

Drept urmare, valoarea de piață a companiei s-a redus cu aproximativ 1,7 miliarde de dolari.

Foto: Sediul Country Garden din orașul Foshan, provincia chineză Guangdong

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close