x close

Gruparea Al-Qaida revendică răpirea, în august, a unui american în Pakistan

de A.M.P    |    01 Dec 2011   •   22:50
Gruparea Al-Qaida revendică răpirea, în august, a unui american în Pakistan Foto: echorisk.com

Gruparea Al-Qaida revendică răpirea, la 13 august, a unui muncitor umanitar american, în vârstă de 70 de ani, în Pakistan, informează AFP care citează o declaraţie anunţată, joi, de SITE, o reţea americană de supraveghere a site-urilor islamiste.

Anunţul a fost dat de liderul grupării,  Ayman al-Zawahiri.

În schimbul eliberării lui Warren Weinstein, Ayman al-Zawahiri cere Casei Albe să pună capăt atacurilor aeriene în Afganistan şi Pakistan, în Somalia şi Yemen şi eliberarea unor deţinuţi, între care mai mulţi apropiaţi ai lui Osama ben Laden.

Warren Weinstein a fost răpit de opt bărbaţi care au pătruns în casa lui din Lahore (în estul Pakistanului), şi l-au luat cu ei sub ameninţarea armelor, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Shahzada Saleem.

Poliţia a declarat ulterior că bărbatul lucra pentru compania privată americană J.E. Austin Associates, care a terminat recent un proiect de dezvoltare în zonele instabile tribale din nord-vest.

Zona cu pricina este un bastion al rebelilor talibani şi al aliaţilor lor din cadrul Al-Qaida, unde avioanele americane fără pilot desfăşoară în mod regulat bombardamente asupra presupuselor tabere ale rebelilor.
   

Citeşte mai multe despre:

rapire american pakistan site Casa Alba SUA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati