Antena 3 CNN Externe Gruparea teroristă Stat Islamic a comis două noi atacuri cu armament chimic în Irak

Gruparea teroristă Stat Islamic a comis două noi atacuri cu armament chimic în Irak

Gruparea teroristă Stat Islamic a comis două noi atacuri cu armament chimic în Irak
Sursa foto: Foto: www.businessinsider.com.au
17 Mar 2015   •   09:16

Oficiali kurzi au acuzat gruparea teroristă Statul Islamic că a comis două noi atacuri cu armament chimic în Irak, relatează Euronews.

Autorităţile au prezentat înregistrări video dramatice în care sunt surprinse efectele unui presupus atac cu clor. Imaginile filmate în decembrie au fost făcute publice recent.

După ce au prezentat rezultate de laborator sâmbătă, autorităţile kurde subliniază că toate aceste dovezi arată că SI a folosit armament chimic în timpul luptelor.
   
Generalul Aziz Wesi a declarat că a fost nevoit să trimită militari la spital, în urma unui atac, şi că medicii le-au recomandat repaos după ce analizele au relevat că prezentau niveluri ridicate de clor în corp. Însă nu a fost utilizată o doză mortală, a precizat el.
   
Oficiali militari au suspendat luni operaţiunile la Tikrit, solicitând coaliţiei internaţionale antijihadiste să efectueze atacuri aeriene suplimentare înainte de reluarea ofensivei asupra oraşului natal al fostului dictator irakian Saddam Hussein, aflat sub controlul SI.
   

×
Subiecte în articol: Irak Stat Islamic
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close