Antena 3 Externe Gruparea turcă radicală de extremă stânga DHKP-C a revendicat atentatul de la ambasada SUA din Ankara

Gruparea turcă radicală de extremă stânga DHKP-C a revendicat atentatul de la ambasada SUA din Ankara

de G.S.    |    02 Feb 2013   •   19:23
Gruparea turcă radicală de extremă stânga DHKP-C a revendicat atentatul de la ambasada SUA din Ankara
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Gruparea turcă radicală, clandestină şi de extremă stânga DHKP-C a revendicat sâmbătă, pe site-ul său pe Internet, atentatul sinucigaş comis vineri împotriva ambasadei Statelor Unite la Ankara, relatează AFP.
   
O fotografie cu atacatorul sinucigaş purtând o centură de explozibili şi o puşcă mitralieră, având ca fundal steagul mişcării radicale, a fost postată pe site-ul Halkin Sesi (Vocea poporului).
   
"Copiii noştri sunt în plină glorie", iar "Alisan Sanli" este nemuritor, se poate citi într-un comunicat al DHKP-C (Partidul/Frontul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului) postat pe acest site, acuzând Statele Unite că sunt "călăul popoarelor" şi denunţând "masacre" comise de această ţară, aliată a Turciei în cadrul NATO, în Irak, Afganistan, Libia, Siria şi Egipt.
   
Mişcarea ironizează în acest comunicat faptul că Statele Unite îşi prezintă reprezentanţele diplomatice ca fiinde cele mai bine protejate din lume, cea din Ankara fiind ţinta unui "atac martir".
   
DHKP-C ameninţă Statele Unite că noi atacuri împotriva misiunilor americane de pe teritoriul turc şi îndeamnă această ţară "să părăsească Turcia care ne aparţine", acuzând totodată Turcia şi Guvernul ei că sunt complice la acţiune americane vizând o remodelare a Orientului Mijlociu.
   
Atacatorul sinucigaş, prezentat de către autorităţile turce ca fiind Ecevit Alisan Sanli, în vârstă de 40 de ani, s-a detonat în faţa unui punct de control de la intrarea în ambasada americană, omorând un agent turc de securitate.
   
O jurnalistă care se afla în acel loc a fost grav rănită.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close