Antena 3 CNN Externe Grupul care se joacă cu soarta lumii. Mâine încep lucrările celui mai controversat şi influent grup

Grupul care se joacă cu soarta lumii. Mâine încep lucrările celui mai controversat şi influent grup

Grupul care se joacă cu soarta lumii. Mâine încep lucrările celui mai controversat şi influent grup
de O.P.    |    22 Ian 2013   •   13:19

Miercuri se deschid la Davos lucrarile anuale ale Forumului Economic Mondial, la care vor participa, conform traditiei, reprezentanti de seama ai lumii politice, economice si stiintifice. Este cea mai cunoscuta reuniune de acest gen, dar nu singura unde se discuta si se decide soarta planetei. Primele forumuri internationale, unde se luau in discutie cele mai stringente probleme ale lumii, au aparut la milocul secolului trecut, dar influenta lor a inceput sa se faca resimtita cateva decenii mai tarziu.

„Aceste intruniri au un impact serios asupra lumii de afaceri, pentru ca ele ajuta la formarea conceptelor dupa care traieste planeta”, sustin expertii Cranfield University School of Management. Ca atare, in prezent se poate vorbi de o adevarata retea de platforme de dezbateri. „Astazi exista numeroase forumuri internationale, care incearca sa elaboreze pozitii comune, sa convina diferite principii si idei”, spune profesorul Scolii economice de la Londra, Michael Kocks.

In acelasi timp, precizeaza expertul, multe dintre aceste forumuri internationale au legaturi mult mai stranse decat se crede, iar „clientii” acestor cluburi sunt oaspeti frecventi ale altor reuniuni. Clubul Bilderberg este cel mai vechi dintre cele mai cunoscsute forumuri internationale. El a fost creat in 1954 ca platforma de apropiere a pozitiilor Statelor Unite si ale Europei de Vest in perioada postbelica pe fondul amenintarii comuniste a URSS. Intalnirile anuale ale clubului, care se deruleaza, de regula, in lunile mai sau iunie, sunt organizate de un comitet de coordonare format din 33 de persoane, din care 10 reprezinta SUA, restul – tari europene. 

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro




×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close