Antena 3 CNN Externe Grupul Volkswagen, în centrul unui scandal uriaş. Maşinile vândute pe piaţa din SUA păcăleau testele de emisie a noxelor

Grupul Volkswagen, în centrul unui scandal uriaş. Maşinile vândute pe piaţa din SUA păcăleau testele de emisie a noxelor

Grupul Volkswagen, în centrul unui scandal uriaş. Maşinile vândute pe piaţa din SUA păcăleau testele de emisie a noxelor
20 Sep 2015   •   09:56

Scandal de proporţii în Statele Unite, după ce grupul Volkswagen a recunoscut că a "păcălit" testele privind emisia de noxe.

Aproximativ 500.000 de maşini, cu motorizări diesel, au trecut testele anti-poluare, printr-un artificiu software al producătorului german, iar totul a ieşit la iveală după sesizările unui mic ONG care militează pentru un mediu mai curat.

Testele au fost refăcute, iar rezultatele au arătat că maşinile Volkswagen emiteau noxe într-o cu totul altă cantitate faţă de cele de pe hârtie.

Consecinţele ar putea fi extrem de costisitoare pentru grupul german, care ar putea plăti amenzi de miliarde. Mai mult, directorii grupului ar putea fi puşi sub acuzare de justiţia americană.

În plus, lovitura de imagine este una colosală, iar planurile de extindere pe piaţa de peste Atlantic sunt serios compromise.

×
Subiecte în articol: scandal SUA volkswagen noxe teste
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close