Antena 3 CNN Externe Donald Trump se opune categoric oricărui nou transfer de deţinuţi de la Guantanamo spre alte ţări

Donald Trump se opune categoric oricărui nou transfer de deţinuţi de la Guantanamo spre alte ţări

Donald Trump se opune categoric oricărui nou transfer de deţinuţi de la Guantanamo spre alte ţări
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Ian 2017   •   21:26

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, s-a pronunţat marţi împotriva oricărui nou transfer de deţinuţi de la controversata închisoare militară americană din Guantanamo spre alte ţări, avertizând asupra indivizilor "periculoşi", transmite AFP.

"Aceştia sunt oameni extrem de periculoşi, ei nu ar trebui să se poată întoarce pe câmpul de luptă", a arătat, pe Twitter, Trump, care în campanie şi-a afişat dorinţa de a menţine deschisă închisoarea.

Potrivit New York Times, Casa Albă ar putea anunţa curând un nou transfer de circa 20 de deţinuţi care ar urma să fie repartizaţi între Italia, Oman, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Barack Obama, care nu a reuşit niciodată să ajungă la un compromis cu Congresul, nu îşi va ţine promisiunea de a închide această închisoare care întruchipează, de-a lungul lumii, excesele SUA în lupta antiteroristă, după atentatele din 11 septembrie 2001, notează AFP.

El a redus totuşi semnificativ numărul de deţinuţi care se găsesc acolo. Când şi-a început mandatul în ianuarie 2009, erau închise 242 de persoane, astăzi mai sunt 59

×
Subiecte în articol: Donald Trump Guantanamo
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close