Antena 3 CNN Externe Guatemala: Aproape 40 de morţi în urma unei alunecări de teren

Guatemala: Aproape 40 de morţi în urma unei alunecări de teren

Guatemala: Aproape 40 de morţi în urma unei alunecări de teren
Sursa foto: Foto: VideoNews
06 Sep 2010   •   14:35

O sută de oameni au fost îngropaţi de vii, în Guatemala, în urma unei alunecări de teren. Alţi 12.000 de oameni au fost evacuaţi în urma ploilor torenţiale din ultimele zile, care au provocat atât inundaţii, cât şi numeroase alunecări de teren.

Autorităţile au confirmat că numărul morţilor în urma devastatoarelor alunecări de teren de la sfârşitul săptămânii se apropie de 40. Alţi 100 de oameni sunt daţi dispăruţi şi nu se ştie ce şanse sunt de a mai fi găsiţi în viaţă.

Alunecarea de teren de ieri are loc la doar o zi după ce un autobuz cu 12 oameni la bord a fost acoperit de pământ.  Alţi 6 oameni au murit în urma unor incidente similare. Potrivit presei locale, peste 30 de alunecări de teren au avut loc la sfârşitul săptămânii pe o porţiune de autostradă de 50 de kilometri. Autorităţile promit să ia măsuri, însă sunt sceptice cu privire la operaţiunile de salvare.

"Suntem foarte îngrijoraţi la vederea acestor tragedii care sunt rezultatul dramaticelor schimbări climatice care ne afectează. Reprezintă un mare risc, trebuie să verificăm drumurile, să consolidăm zonele cu probleme." a declarat Rafael Espada, vicepreşedintele Guatemalei.

Autorităţile din Mexic au decretat cod portocaliu de inundaţii în sudul ţării, după ce ploile torenţiale au făcut ca apele să iasă din matcă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Guatemala inundatii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close