Antena 3 CNN Externe Epidemie de sinucideri printre polițiștii care au apărat Capitoliul de susținătorii lui Dondald Trump. Încă doi ofițeri și-au luat viața

Epidemie de sinucideri printre polițiștii care au apărat Capitoliul de susținătorii lui Dondald Trump. Încă doi ofițeri și-au luat viața

Un al patrulea ofițer de poliție din dispozitivul care a apărat Capitoliul de asaltul suporterilor președintelui Donald Trump, învins în alegerile de anul trecut, a fost găsit mort în locuința sa.

Epidemie de sinucideri printre polițiștii care au apărat Capitoliul de susținătorii lui Dondald Trump. Încă doi ofițeri și-au luat viața
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    03 Aug 2021   •   16:09

Informația a fost confirmată de Departamentul de Poliție din Washington DC, relatează presa internațională.

Polițistul Gunther Hashida, din echipa de reacție rapidă a Departamentului Operațiuni Speciale, a fost găsit decedat în locuința sa, în data de 29 iulie.

Conform investigației, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, s-a sinucis.

El a intrat în Poliție în luna mai, anul 2003 și s-a numărat printre ofițerii trimiși  în data de 6 ianuarie să apere Capitoliul, notează The Guardian.

"Deplângem dispariția sa. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia și prietenii ofițerului Hashida", a declarat Brianna Burch, purtător de cuvânt al poliției.

Polițistul era căsătorit și avea trei copii. O campanie de strângere de fonduri a fost inițiată pentru ajutorarea familiei acestuia.

Poliția din Washington confirmă încă două sinucideri în rândul ofițerilor de la Capitoliu

Gunther Hashida este al patrulea polițist care se sinucide după ce a fost implicat în operațiunea de apărare a sediului legislativului american.

Moartea sa a fost precedată în data de 10 iulie de sinuciderea lui Kyle DeFreytag, 26 de ani, un alt polițist prezent la locul revoltei din 6 ianuarie.

În mod neobișnuit, Departamentul de Poliție din Washington a confirmat întâi sinuciderea lui Hashida și apoi pe cea a lui DeFreytag, deși cronologic ordinea actelor fatale a fost inversă.

La începutul acestui an, presa internațională a consemnat că Jeffrey Smith, un polițist cu vechime de 12 ani, și Howard Liebengood, de 16 ani în rândul forțelor de ordine, au participat la apărarea Capitoliului în data de 6 ianuarie și s-au sinucis ulterior.

Liebengood, 51 de ani, s-a sinucis în data de 10 ianuarie.

Smith a murit cinci zile mai târziu.

The Washington Post a relatat că acesta s-a împușcat în cap în drum spre slujbă, la o zi după o consultație la clinica poliției, în contextul stresului acumulat după evenimentele din 6 ianuarie.

Polițiștii care au apărat Capitoliul au depus mărturie în fața Congresului

The Guardian notează că informațiile privind sinuciderile lui Gunther Hashida și Kyle DeFreytag vin la o săptămână după ce mai mulți polițiști participanți la dispozitivul de la Capitoliu au depus mărturie în fața unei comisii din Camera Reprezentanților în legătură cu evenimentele din 6 ianuarie.

Insurecția ratată s-a soldat inițial cu cinci morți: ofițerul de poliție Brian Sicknick, copleșit și bătut de protestatari și patru civili, Ashli Babbitt, Kevin Greeson, Rosanne Boyland și Benjamin Philips.

Aceștia și-au pierdut viața în diverse momente ale asaltului.

În anchetele ulterioare, circa 600 de persoane au fost inculpate pentru participarea la violențe.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close