Antena 3 CNN Externe ?Guru? israelian, arestat pentru sclavie şi viol

?Guru? israelian, arestat pentru sclavie şi viol

?Guru? israelian, arestat pentru sclavie şi viol
Sursa foto: Guru
15 Ian 2010   •   11:05

Poliţia israeliană a arestat un bărbat din Tel Aviv, bănuit de sclavie şi viol. Goel Razton a fost reţinut împreună cu 17 femei, cu care are 38 de copii şi despre care spune că stăteau cu el de bună voie. Poliţiştii care au efectuat arestările au fost însoţiţi de o echipă de psihologi şi asistenţi sociali, deoarece se temeau de o eventuală sinucidere în masă a întregii ?familii?.

Povestea lui Goel Razton a fost prezentată opiniei publice în urmă cu mai mult de un an, într-un documentar difuzat la televiziune. Poliţia cunoaşte cazul încă din anul 2000, dar nu a putut acţiona până în iunie 2009, când una dintre ?soţii? a depus o plângere şi a fost de acord să furnizeze mai multe informaţii.

Guru nu s-a căsătorit legal cu nici una din cele 17 femei, care îl consideră ?salvatorul? lor. Ele au tatuat pe corp numele lui, sau chiar portretul acestuia. De altfel, termenul ?Goel? din limba ebraică se traduce prin ?salvator?, iar toţii copiii săi au primit toţi acest nume la naştere.

Poliţia suspectează faptul că femeilor le-a fost impus un regim de viaţă extrem de dur, care era consemnat într-un regulament. Acestora le era interzis, printre altele, să vorbească cu oricine altcineva, în afară de Razton, să se certe cu el sau să râdă în casă. În cazul în care regulile nu erau respectate, erau prevăzute şi o serie de pedepese.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sclavie viol Tel Aviv
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close