Antena 3 CNN Externe Guvernul din Franța va suspenda repatrierea imigranților din Afganistan

Guvernul din Franța va suspenda repatrierea imigranților din Afganistan

Guvernul Francez a decis astăzi, suspendarea repatrierii imigranților din Afganistan, după ce au fost anunțate decizii similare în Germania și Olanda, în contextul deteriorării securității din Afganistan.

Guvernul din Franța va suspenda repatrierea imigranților din Afganistan
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    12 Aug 2021   •   16:00

Ministerul de Interne Francez a anunţat că vor fi suspendate repatrierile persoanelor ale căror solicitări de azil au fost respinse. "În contextul degradării securităţii în Afganistan, Franţa a suspendat din iulie repatrierile", a transmis Ministerul de Interne de la Paris, conform cotidianului LeFigaro.

Administraţia de la Kabul a solicitat țărilor din Uniunea Europeană să amâne pentru trei luni expulzările imigranților ale căror cereri de azil au fost respinse, din cauza intensificării confruntărilor militare între insurgenţii talibani şi serviciile de securitate afgane.

În anul 2020, 8.886 de imigranți din Afganistan au solicitat azil politic pe teritoriul Franței. ”Urmărim atent evoluţia situaţiei, în cooperare cu partenerii noştri europeni", a transmis Ministerul de Interne de la Paris.

Suedia şi Finlanda au anunţat în iulie suspendarea repatrierilor către Afganistan, iar Germania şi Olanda au luat decizii asemănătoare miercuri, 11 august.

În Afganistan, retragerea trupelor occidentale, a determinat forțele talibane să ocupe opt dintre cele 34 de capitale provinciale din țară, în mai puţin de o săptămână.

Talibanii au ocupat oraşele Zaranj (provincia Nimruz), Kunduz (provincia Kunduz), Taloqan (provincia Takhar), Sheberghan (provincia Jowzjan), Aibak (provincia Samangan), Farah (provincia Farah), Sar-e-Pol (provincia Sar-e-Pol) şi Pol-e Khomri (provincia Baghlan).

Un oficial de rang înalt din cadrul Uniunii Europene a declarat marţi, că insurgenţii talibani controlează acum 65% din teritoriul Afganistanului, potrivit agenţiei Reuters.

Conflictele militare dintre insurgenţii talibani şi serviciile de securitate afgane au determinat peste 400.000 de civili să îşi părăsească locuinţele în ultimele luni.

×
Subiecte în articol: guvern Franta Suspenda imigranti Afganistan
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close