Antena 3 CNN Externe Guvernatorul care a vrut să vândă postul de senator al lui Obama ar putea demisiona luni

Guvernatorul care a vrut să vândă postul de senator al lui Obama ar putea demisiona luni

Guvernatorul care a vrut să vândă postul de senator al lui Obama ar putea demisiona luni
15 Dec 2008   •   06:20

Guvernatorul de Illinois, Rod Blagojevich ar putea demisiona luni, a declarat procurorul general al satului Illinois- ?am auzit că este o posibilitate ca mâine să facă anunţul că părăseşte postul?, a dezvăluit Lisa Madigan în timpul unui interviu la NBC.
Madigan a declarat că Blagojevich, care a fost acuzat că a încercat să vândă scaunul de senator al lui Barack Obama, are două opţiuni. Poate demisiona sau se poate suspenda, conform Constituţiei statului Illinois . Momentan nu se ştie ce soluţie va alege Blagojevich . Oricum, dacă alege să se suspende din funcţie, Blagojevich îşi va păstra salariul.
Pe de altă parte, guvernatorul, care până acum a ignorat cererile din partea publicului de a demisiona, rămâne optimist, a declarat purtătorul său de cuvânt.
Procurorul general al Illinois a cerut Curţii Supreme să îl declare pe Blagojevich ca nefiind demn pentru postul ocupat - o cerere care nu are precedent în istorie.
Madigan a calificat iniţiaiva ca fiind o cerinţă extraordinară, dar a apărat-o apreciind că ?acestea sunt circumstanţe extraordinare?. Ea declara că prezenţa la post a acuzatului paralizează guvenrul şi capacitatea sa de a angaja împrumuturi pe termen scurt, necesare pentru a supravieţui.
Ea a cerut, de asemenea, alegeri speciale pentru ocuparea postului din Senat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close