Guvernul a decretat stare de ALERTĂ MAXIMĂ. Autorităţile se aşteaptă pentru ce e mai rău

de O.P.    |    11 Iun 2014   •   06:14
Guvernul a decretat stare de ALERTĂ MAXIMĂ. Autorităţile se aşteaptă pentru ce e mai rău

Pentru prima oară, insurgenţii au preluat în totalitate controlul într-o provincie din Irak.  Forţele armate irakiene au fugit în timpul luptei, iar întregul arsenal a picat în mâinile militanţilor. Guvernul de la Bagdad a decretat stare de alertă maximă şi le va oferi arme tuturor cetăţenilor care se vor prezenta voluntar la luptă împotriva insurgenţilor.

Membrii grupării sunite "Statul Islamic în Siria şi Levant", atât de extremistă încât a fost renegată până şi de al-Qaida, au capturat oraşul Mosul, al doilea ca mărime din ţară.

Când lupta s-a intensificat în oraşul Mosul, forţele irakiene şi-au abandonat armele, iar comandanţii au fugit, lăsând în urmă armament şi vehicule blindate. Poziţiile lor au fost o pradă uşoară pentru terorişti.

Tot arsenalul forţelor irakiene din Mosul a ajuns în mâinile extremiştilor. Aceştia au acum drumul liber spre aeroportul din oraş, pe care se află numeroase aparate de zbor.

Militanţii au eliberat peste 2.500 de prizonieri din închisoarea de combatere a terorismului din Mosul. Dubele cu care au încercat să fugă poliţiştii au fost transformate în torţe.

Autorităţile de la Bagdad se pregătesc pentru ce e mai rău.

Zeci de mii de irakieni au stat la cozi interminabile la vămi, pentru a scăpa de războiul care le macină ţara.
Zeci de şoferi din Turcia, ce transportau combustibil spre o centrală electrică din oraşul Mosul, au fost răpiţi de insurgenţi.

Gruparea "Statul Islamic în Siria şi Levant" a fost înfiinţată în timpul războiului din Irak şi are scopul de a crea un califat în regiunile cu majoritate sunită din Irak şi Siria.

ExitPOLL
Parteneri
x close