Antena 3 CNN Externe Guvernul britanic îşi trimite seniorii înapoi la şcoală. "Educaţia nu este rezervată tinerilor"

Guvernul britanic îşi trimite seniorii înapoi la şcoală. "Educaţia nu este rezervată tinerilor"

Guvernul britanic îşi trimite seniorii înapoi la şcoală. "Educaţia nu este rezervată tinerilor"
Sursa foto: Foto: act.mtv.com
21 Feb 2013   •   10:44

Guvernul britanic îşi încurajează seniorii care au atins vârsta de 60 de ani să se întoarcă la şcoală, prin înscrierea la universităţile din Marea Britanie, dat fiind faptul că se aşteaptă ca ei să continue să ocupe un loc de muncă până la pensionare, scrie telegraph.co.uk.

Angajaţii în vârstă care urmează cursuri de dezvoltare a aptitudinilor vor avea mai multe şanse să îşi păstreze locurile de muncă, a afirmat David Willetts, ministrul britanic pentru Invăţământul superior.

Willetts a adăugat că vârsta limită pentru accesarea împrumuturilor care să acopere taxele şcolare a fost ridicată, ceea ce face ca o diplomă să devină foarte valoroasă pentru persoanele în vârstă.

"Educaţia este atât de benefică încât nu este rezervată tinerilor. Vor fi persoane de toate vârstele care vor dori să studieze", a declarat ministrul.

Comentariile ministrului vin ca urmare a unui raport guvernamental potrivit căruia economia naţională se va baza, în viitor, pe aptitudinile şi contribuţiile angajaţilor bătrâni.

O persoană din patru va avea mai mult de 65 de ani, în 2033, iar economiştii au emis deja avertizări cu privire la îmbătrânirea populaţiei care va crea, inevitabil, o mai mare presiune asupra celor care muncesc şi plătesc taxe. O soluţie în acest sens fiind aceea ca angajaţii să lucreze pentru mai mulţi ani.

Vârsta de pensionare în Marea Britanie va ajunge până la 67 de ani, în 2028, au anunţat oficialii britanici.



×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close