Antena 3 CNN Externe Guvernul bulgar, în proces cu fostul monarh. Autorităţile vor să recupereze pădurile restituite în 2001

Guvernul bulgar, în proces cu fostul monarh. Autorităţile vor să recupereze pădurile restituite în 2001

Guvernul bulgar, în proces cu fostul monarh. Autorităţile vor să recupereze pădurile restituite în 2001
Sursa foto: Simeon Saxa-Coburg
02 Noi 2009   •   18:50


Guvernul bulgar intenţionează să îl dea în judecată pe fostul monarh Simeon Saxa-Coburg. Oficialii bulgari vor să recupereze cele 1.600 de hectare de pădure care i-au fost restituite monarhului în 2001, informează Novinite.

Potrivit ministrului bulgar al Agriculturii şi director al Agenţiei pentru administrarea pădurilor, Gheorghi Kostov, procesul va fi intentat miercuri.

Guvernul din Bulgaria a angajat o firmă privată de avocatură. O parte din suprafeţele de pădure solicitate de Executiv fac parte din Parcul Naţional Rila.

Autorităţile susţin că pământul restituit fostului monarh nu s-a aflat niciodată în proprietatea statului, iar comisia locală pentru restituirea de proprietăţi nu avea nici un drept să le folosească.

Iniţial, Guvernul intenţiona să ceară înapoi numai 452,1 hectare pe care familia Saxa-Coburg le-ar fi primit în plus faţă de cât trebuia. Însă, oficialii au găsit o modalitate legală de a recupera toate cele 1.600 de hectare de pădure din Munţii Rila.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bulgaria padure
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close