Antena 3 CNN Externe Guvernul de la Chişinău: O singură moldoveancă a murit în atentatele de la Moscova

Guvernul de la Chişinău: O singură moldoveancă a murit în atentatele de la Moscova

Guvernul de la Chişinău: O singură moldoveancă a murit în atentatele de la Moscova
Sursa foto: chisinau
02 Apr 2010   •   21:22

O singură cetăţeană a Republicii Moldova a murit în atentatele comise luni dimineaţă la metroul din Moscova, şi nu două, cum se anunţase iniţial, a informat vineri un comunicat al Guvernului de la Chişinău, citat de Info-Prim Neo, în pagina electronică, scrie Mediafax.

Informaţia publicată pe site-ul Ministerului Situaţiilor Excepţionale al Federaţiei Ruse conform căreia printre victimele actelor teroriste de la Moscova se află şi Tatiana Coşcodan, cetăţeană a Republicii Moldova, s-a dovedit că nu este corectă, potrivit comunicatului Guvernului de la Chişinău.

Într-o scrisoare adresată Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Ministerul rus pentru Apărare Civilă, Situaţii Excepţionale şi Lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale, şi-a manifestat regretul legat de faptul că o asemenea informaţie a fost postată pe pagina oficială a instituţiei şi a menţionat că autorităţile locale din Moscova au recepţionat apeluri de la rudele Tatianei Coşcodan, care au confirmat că aceasta este în viaţă şi se află în siguranţă.

În atentatele din 29 martie de la Moscova şi-a pierdut viaţa o femeie originară din Făleşti. Tatiana Achimova, care avea şi cetăţenie rusă, a fost înmormântată joi de rudele din Federaţia Rusă.

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise în dublul atentat sinucigaş comis luni dimineaţa la metroul din Moscova, cel mai sângeros de acest fel din 2004, pe care autorităţile ruse îl atribuie unor femei kamikaze.

Prima explozie s-a petrecut dimineaţă, la o oră de vârf, într-un vagon care se afla în staţia Lubianka, aflată la câteva sute de metri de Kremlin. A doua explozie s-a produs la staţia Park Kulturi, tot în centrul oraşului, aproximativ 40 de minute mai târziu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chisinau atentate
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close