Antena 3 CNN Externe Guvernul de la Sofia este acuzat că gestionează PROST situaţia refugiaţilor. 12.000 de sirieni "au invadat" Bulgaria

Guvernul de la Sofia este acuzat că gestionează PROST situaţia refugiaţilor. 12.000 de sirieni "au invadat" Bulgaria

Guvernul de la Sofia este acuzat că gestionează PROST situaţia refugiaţilor. 12.000 de sirieni "au invadat" Bulgaria
12 Feb 2014   •   13:47

Coaliţia de la conducerea Bulgariei a trecut cu bine peste cel de-al treilea vot de neîncredere, cerut de opoziţia de la Sofia, care acuză guvernul că nu este în stare să gestioneze situaţia miilor de refugiaţi sirieni din ţară.

Coaliţia minoritară a premierului Plamen Oresharsk a respins moţiunea cu 116 de voturi împotrivă, din totalul celor 217 de parlamentari prezenţi în plen, transmite AP.

Opoziţia acuză guvernul bulgar că a fost luat total pe nepregătite de valul imens de refugiaţi, al căror număr a depăşit 12.000 de persoane. Majoritatea dintre aceştia sunt sirieni, care au reuşit să fugă din ţara bântuită de război şi au solicitat azil politic în Bulgaria, informează şi agenţia Reuters.

De asemenea, guvernul de la Sofia este făcut responsabil pentru creşterea ratei infracţionalităţii de pe tot cuprinsul ţării, deorece mulţi poliţişti din provincie au fost trimişi în capitală, pentru a face faţă protestelor de amploare de anul trecut.

"GERB nu are dreptul moral să ceară un vot de neîncredere, deoarece politica sa de securitate naţională a fost un adevărat dezastru pentru cetăţenii bulgari", a spus Sergei Stanishev, liderul partidului socialist aflat la putere, BSP.


×
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close