Antena 3 CNN Externe Guvernul din Haiti: Cel puţin 150.000 de victime, în urma seismului din 12 ianuarie

Guvernul din Haiti: Cel puţin 150.000 de victime, în urma seismului din 12 ianuarie

Guvernul din Haiti: Cel puţin 150.000 de victime, în urma seismului din 12 ianuarie
25 Ian 2010   •   22:53


Guvernul din Haiti consideră că seismul din 12 ianuarie a făcut cel puţin 150.000 de victime. Alte zeci sau poate sute de mii se află încă sub dărâmături. Oficial, operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor au fost oprite, dar salvatorii francezi au acţionat chiar şi în ultimele ore, după ce au detectat, prin radar, mişcări sub dărâmături.

Zonele bogate din Haiti au fost şi ele afectate de seism. Însă multe dintre casele elitei ţării au fost mai bine construite şi au rămas în picioare.

Afaceriştii haitieni spun că şi ei au fost afectaţi puternic de seism, însă nu într-un grad atât de mare precum cei săraci.

Cu toate că se spune că elita din Haiti a făcut avere pe spatele celor săraci, afacerişii sunt hotărâţi să reinvestească în reconstrucţia ţării lor.

Oficialii haitieni spun că locuinţele vor fi gata cât de curând. Până atunci, sinistraţii se vor descurca cum pot. Potrivit autorităţilor haitiene, la Port-au-Prince şi în alte două oraşe peste 600.000 de sinistraţi sunt adăpostiţi în corturi.

Antena 3


×
Subiecte în articol: haiti victime
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close