Antena 3 CNN Externe Guvernul Greciei: Acordul dintre UE-FMI şi Cipru este „dureros”, dar evită „haosul”

Guvernul Greciei: Acordul dintre UE-FMI şi Cipru este „dureros”, dar evită „haosul”

Guvernul Greciei: Acordul dintre UE-FMI şi Cipru este „dureros”, dar evită „haosul”
de M.T.    |    25 Mar 2013   •   23:49

Acordul încheiat la Bruxelles între Nicosia, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional asupra salvării Ciprului este „dureros", dar evită ieşirea din zona euro şi „haosul" pe care aceasta l-ar provoca, consideră guvernul grec, informează AFP, citată de Agerpres.

„Acordul încheiat luni dimineaţă asupra Ciprului este dureros, dar opreşte mersul spre haosul ce ar rezulta din falimentul dezordonat şi ieşirea din zona euro", a declarat Simos Kedikoglou, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena.

„Ceea ce este important acum este să se ajute Ciprul să se redreseze", astfel încât insula „să se întoarcă" la prosperitate şi creştere, a adăugat Kedikoglou, prin intermediul unui comunicat.

Ţară foarte apropiată istoric şi geografic de Cipru, situat în sud-estul Mării Mediteraneene, Grecia urmăreşte atent evoluţiile din Cipru.

Guvernul elen a anunţat vineri că Piraeus Bank, care face parte din principalele bănci elene ce au beneficiat de ajutorul european pentru recapitalizarea lor, ar prelua sucursalele din Grecia a două bănci cipriote, Bank of Cyprus şi Popular Bank pentru „a menţine stabilitatea sistemului bancar grecesc".

Kedikoglou a făcut apel la evitarea „sloganurilor iresponsabile şi a discordiei". El a făcut aluzie la unele partide din opoziţia greacă şi la o parte a presei care au salutat cu căldură votul negativ al parlamentului cipriot privind primul plan UE-FMI de salvare a Ciprului.

×
Subiecte în articol: Cipru criza economica acord FMI UE Grecia zona euro
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close