Antena 3 CNN Externe Guvernul Greciei rămâne în funcţie. Executivul a trecut de votul de încredere din Parlament

Guvernul Greciei rămâne în funcţie. Executivul a trecut de votul de încredere din Parlament

Guvernul Greciei rămâne în funcţie. Executivul a trecut de votul de încredere din Parlament
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
05 Noi 2011   •   09:53

Guvernul Greciei a scapat cu bine de testul de încredere din Parlament. Cabinetul Papandreou ramâne astfel în funcţie, în ciuda zvonurilor privind demisia premierului.

Toata Europa a aşteptat cu înfrigurare votul de încredere de la Atena. În cazul unui eşec, Guvernul ar fi căzut iar dezastrul financiar nu ar mai fi putut fi evitat.

Premierul elen a declarat că intenţionează să înceapă negocierile cu toate partidele în vederea formării unei coaliţii de guvernare. Astăzi liderul de la Atena se va întâlni cu preşedintele Greciei pentru a discuta acest subiect.

Giorgios Papandreou a trecut cu bine cel mai dificil examen al carierei sale politice. Aseară târziu, Parlamentul elen i-a mai acordat o şansă premierului grec în încercarea sa de a rezolva situaţia dezastruoasă în care se află ţara sa.

În discursul ţinut înaintea votului, Papandreou a avertizat asupra faptului că organizarea alegerilor anticipate ar fi o catastrofă pentru Grecia.

Preşedintele de şedinţă a anunţat că 153 dintre cei 298 de deputaþi prezenţi au votat în favoarea guvernului, în timp ce împotrivă au votat 145 de parlamentari.

Cu toate astea, premierul elen a anunţat că este dispus să demareze discuţiile despre formarea unui nou guvern de unitate naţională, indiferent de cine va fi ales la conducerea sa.

Chiar şi aşa, situaţia Greciei rămâne una extrem de dificilă, mai ales după ce noua tranşa a împrumutului internaţional a fost suspendată din cauza referendumului. Premierul a anunţat că se va întâlni cu şeful statului ca să găsească o soluţie pentru deblocarea ajutorului financiar.

×
Subiecte în articol: Grecia vot faliment guvern parlament incredere
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close