Antena 3 CNN Externe Guvernul iranian susţine că uciderea tinerei devenită simbol al protestelor a fost regizată

Guvernul iranian susţine că uciderea tinerei devenită simbol al protestelor a fost regizată

Guvernul iranian susţine că uciderea tinerei devenită simbol al protestelor a fost regizată
Sursa foto: Neda Soltan
02 Iul 2009   •   13:29

Uciderea unei iraniene în vârstă de 26 de ani, Neda Soltan, devenită ulterior simbol al protestelor, a fost regizată, a declarat şeful poliţiei iraniene, afirmaţie calificată ca minciună a propagandei de grupurile independente
Neda a devenit simbol al protestatarilor după asasinarea sa pe 20 iunie, ce a şocat lideri mondiali şi milioane de oameni ce au urmărit videourile postate cu ea pe internet ce o arătau în ultimele clipe ale vieţii.
Atunci se aprecia că membri ai grupării paramilitare Basij au împuşcat-o.
Cu toate acestea conform Press TV din Iran, şeful poliţiei Esmaeil Ahmadi-Moqadam a declarat că împuşcarea acesteia a fost ? un scenariu prearanjat, un act de crimă cu premeditare?, ce nu putea fi comis de poliţia iraniană.
Casa Albă a calificat afirmaţiile ca parte a ?campaniei iraniene de dezinformare? în legătură cu evenimentele post-electorale
Moqadam a condus ancheta, declanşată de ordinului preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, intrigat de natura suspicioasă a asasinatului. Acesta declara chiar înainte de anchetă că elemente anti-guvernamentale s-ar ascunde în spatele asasinatului.
Între timp la Teheran şi nu numai se continuă reprimarea demonstraţiilor, cu peste 2000 de oameni find acum reţinuţi de forţele guvernamentale de la alegerile din iunie.

Neda Soltan, ucisă în faţa camerei de filmat. Imagini şocante!


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close