x close

Guvernul islandez: Erupţia vulcanului scade în intensitate

18 Apr 2010   •   10:07
Guvernul islandez: Erupţia vulcanului scade în intensitate vulcan

Guvernul islandez a anunţat sâmbătă seara că erupţia vulcanului Eyjafjöll, care perturbă traficul aerian în mare parte din Europa, scade în intensitate, informează AFP.

"Forţa de erupţie sub gheţarul Eyjafjallajokull a fost constantă în timpul nopţii, până la ora 04.00 GMT (07.00 ora României), după care a început să se diminueze", a anunţat Guvernul într-o declaraţie.

"În prezent vulcanul se calmează. Ne aşteptăm să vedem rapid o schimbare în intensitatea erupţiei", a declarat geofizicianul Sigrun Hreinsdottir de la Universitate din Islanda. Acesta a avertizat însă asupra unor noi erupţii ale vulcanului.

Anunţul oficial al guvernului islandez vine după ce, sâmbătă, specialiştii spuneau că activitatea vulcanului din Islanda s-a intensificat. La acea dată, pe site-urile islandeze erau postate imagini de la noile erupţii vulcanice.

În imagini se putea vedea cum lava era aruncată din crater ca dintr-o fântână arteziană şi se scurgea apoi pe versanţii vulcanului. Vârful vulcanului fumega ca un furnal uriaş. Martorii povesteau că erupţiile de lavă erau însoţite de sunete ca şi cum ar exploda bombe.

Antena3.roCiteşte mai multe despre:

eruptie vulcan guvern Islanda lava
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati