Guvernul libian: CNT atacă Executivul şi ar putea provoca amânarea alegerilor

de M.Z.    |    26 Apr 2012   •   08:41
Guvernul libian: CNT atacă Executivul şi ar putea provoca amânarea alegerilor Foto: Intact Images/EPA

Premierul libian Abdel Rahim al-Kib a acuzat miercuri Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) că "împiedică" activitatea Guvernului său, fapt care ar putea duce la amânarea alegerilor şi "devierea revoluţiei" libiene de la obiectivele sale, informează AFP.

"Suntem blocaţi de membrii Consiliului care continuă să atace Guvernul şi să ameninţe cu retragerea susţinerii, ceea ce ne împiedică eforturile de îndeplinire a obligaţiilor noastre în serviciul revoluţiei, cu prioritate pe desfăşurarea alegerilor la data prevăzută", a declarat Kib.

În plus, "guvernul nu va accepta în niciun caz amânarea alegerilor. Guvernul nu îşi va asuma această responsabilitate (amânarea alegerilor) şi nici consecinţele sale care riscă să devieze revoluţia de la cursul său", prevăzute pentru luna iunie, a adăugat acesta.

Membrii CNT, cea mai înaltă autoritate legislativă a ţării de la îndepărtarea regimului lui Muammar Gaddafi, avertizează de mai multe zile că îşi vor retrage susţinerea pentru Guvernul criticat pentru eşecul său, de a organiza armata şi a restabili securitatea.

Parteneri
x close