Antena 3 CNN Externe Guvernul lui Berlusconi supravieţuieşte: Moţiunea de cenzură, respinsă de Camera Deputaţilor

Guvernul lui Berlusconi supravieţuieşte: Moţiunea de cenzură, respinsă de Camera Deputaţilor

Guvernul lui Berlusconi supravieţuieşte: Moţiunea de cenzură, respinsă de Camera Deputaţilor
Sursa foto: Foto: The Guardian
14 Dec 2010   •   18:34

Moţiunea de cenzură depusă în Camera Deputaţilor împotriva Guvernului italian condus de Silvio Berlusconi a fost respinsă. Votul a fost însă unul extrem de strâns, moţiunea fiind respinsă cu 314 voturi la 311 şi două abţineri, informează AFP.

"Din fericire, Berlusconi există. Dacă nu ar fi existat, el ar fi trebuit să fie inventat. Ceea ce vreau să spun este că vremea lui Berlusconi nu s-a încheiat", a declarat, pe un ton liric, Fabrizio Cicchitto, liderul deputaţilor din cadrul Poporului Libertăţii (PDL), partidul lui Silvio Berlusconi, în cadrul dezbaterii, în Camera inferioară.

În ultimele zile, şeful Guvernului de la Roma a lansat mesaje împăciuitoare spre parlamentari, în încercarea de a le câştiga sprijinul. Berlusconi a promis să îi primescă înapoi în partid, pe politicienii care au părăsit formaţiunea în luna iulie, odată cu fostul aliat al premierului, Gianfranco Finni. De asemena el s-a arătat dispus să se alieze cu partidele mai mici de centru.

Moţiunea de neîncredere ţine de câteva zile prima pagină a ziarelor din Italia. Jurnaliştii au numit data la care se desfăşoară votu - ziua B - de la Berlusconi.


 

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi motiune de cenzura vot
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close