Antena 3 CNN Externe Guvernul nipon: Peste 1.600 muncitori, posibil expuşi la radiaţii imediat după catastrofa nucleară

Guvernul nipon: Peste 1.600 muncitori, posibil expuşi la radiaţii imediat după catastrofa nucleară

Guvernul nipon: Peste 1.600 muncitori, posibil expuşi la radiaţii imediat după catastrofa nucleară
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Iul 2011   •   17:57

Autorităţile japoneze au dat publicităţii, în această săptămână, informaţii mai îngrijorătoare despre criza nucleară decât au admis, anterior.

Guvernul nipon estimează că au fost peste 1.600 de muncitori posibil expuşi la radiaţii imediat după catastrofă, relatează Washington Times.

Peste 1.600 de muncitori ar fi putut fi expuşi unor niveluri de radiaţii periculoase, în primele săptămâni după cutremurul de la 11 martie, urmat de un tsunami, care a avariat centrala nucleară Fukushima Daiichi, potrivit unui raport al Guvernului, finalizat în aprilie.
   
De asemenea, Ministerul Agriculturii a anunţat că cel puţin 2.900 de vite au consumat paie de orez contaminate cu izotopi radioactivi peste limita legal admisă.

Astfel, mii de consumatori din întreaga Japonie se întreabă dacă au ingerat particule care cauzează cancer. În plus, autorităţile au postat pe Internet hărţi cu urme ale unor emanaţii de cesiu şi iod radioactiv, provenind de la un "nor nuclear", care s-a aflat, la 15 martie, deasupra zonei Tokyo, locuită de aproximativ 40 de milioane de persoane.
   
Noile informaţii prezintă un scenariu mai tulburător decât cele făcute publice anterior, în martie şi aprilie, de către oficiali guvernamentali, care au tins să minimizeze sau să nu facă publice veştile rele, pentru a calma publicul.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close