Antena 3 Externe Hackerii sirieni au atacat Agenţia France-Presse (AFP)

Hackerii sirieni au atacat Agenţia France-Presse (AFP)

de G.C.P    |    27 Feb 2013   •   12:21
Hackerii sirieni au atacat Agenţia France-Presse (AFP)

Hackerii pro-Assad au atacat contul de Twitter al agenţiei de ştiri France-Presse (AFP), postând mai multe texte şi fotografii, pentru a contrabalansa, aşa cum susţin ei, "ştirile fabricate şi false" publicate de presa occidentală.

Armata Electronică Siriană (AES), cunoscută pentru atacurile cibernetice asupra Sky News Arabia şi Al-Jazeera, şi-a asumat responsabilitatea pentru acest atac, ce a blocat, pentru mai multe ore, contul AFP, de pe reţeaua de socializare.

Pe siteul oficial al AES, grupul de hackeri susţine că această mişcare a fost făcută pentru a apăra poporul arab sirian, faţă de media occidentală, care prezintă evenimente neconforme cu realitatea.
"Presa de acest tip transmite continuu ştiri fabricate şi false despre ceea ce se întâmplă în Siria", se arată pe pagina online AES.

Activiştii cibernetici sancţionează ceea ce cred ei că ar fi sprijinirea SUA faţă de elementele Al Qaeda prezente în Siria şi pentru faptul că se ignoră susţinerea populară de care se bucură Bashar Al-Assad.

La începutul acestei săptămâni, AFP a confirmat că a fost victima unui alt atac, de tip "phishing", prin care s-a încercat furtul de identitate a angajaţilor şi obţinerea de parole personale a acestora.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close