Antena 3 CNN Externe Haga. Ratko Mladic şi-a început pledoaria de apărare în faţa Tribunalului Internaţional

Haga. Ratko Mladic şi-a început pledoaria de apărare în faţa Tribunalului Internaţional

Haga. Ratko Mladic şi-a început pledoaria de apărare în faţa Tribunalului Internaţional
19 Mai 2014   •   17:24

Ratko Mladic, fostul şef al armatei sârbe, a fost adus, luni, în faţa Tribunalului Internaţional de la Haga, pentru pledoaria sa de apărare în faţa acuzaţiilor de genocid şi crime împotriva umanităţii cu care se confruntă.

Mladic este judecat de către instanaţa internaţională pentru că ar fi ordonat uciderea în masă a familiilor musulmane din localitatea bosniacă, Srebrenica şi în alte şapte oraşe.

Primul dintre cei 336 de martori ai apărării a fost Mile Sladoje, un fost ofiţer de armată, care a negat că ar fi primit ordine pe linie ierarhică de a ucide civilii din Sarajevo sau din alte localităţi.

Mladic a fost arestat în 2011, după 16 ani în care s-a ascuns de autorităţi. El a denunţat în repetate rânduri instanţa de la Haga, despre care spune că este "nelegitimă şi serveşte doar la condamnarea sârbilor".

La începutul acestui an, Ratko Mladic a refuzat să depună mărturie în cazul unui alt acuzat cunoscut, fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, pentru că o eventaulă depoziţie a sa risca să afecteze propriul proces pe rol.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close