Antena 3 CNN Externe Haiti. O fată a fost ucisă şi 18 tabere de sinistraţi au fost evacuate, în urma furtunii tropicale Isaac

Haiti. O fată a fost ucisă şi 18 tabere de sinistraţi au fost evacuate, în urma furtunii tropicale Isaac

Haiti. O fată a fost ucisă şi 18 tabere de sinistraţi au fost evacuate, în urma furtunii tropicale Isaac
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
25 Aug 2012   •   18:49

O fată a fost ucisă sâmbătă, iar 18 tabere de sinistraţi de după cutremurul din 2010 din Haiti au fost evacuate la traversarea ţării de către furtuna tropicală Isaac, care ar putea să se transforme duminică în uragan, înainte să atingă Florida, au anunţat autorităţile, relatează AFP.
   
O fată în vârstă de opt ani a fost ucisă în urma prăbuşirii unui zid al locuinţei, iar 18 tabere de sinistraţi în urma cutremurului din 2010 au fost evacuate, a declarat pentru AFP Gonzague Day, un oficial din cadrul Guvernului pentru vestul Haiti, anunţând un bilanţ provizoriu.
   
Aproximativ 3.326 de familii au fost plasate în adăposturi provizorii, a precizat Day.
   
"Corturile şi acoperişurile au fost luate pe sus, iar arbori au fost smulşi din rădăcină" de către rafale puternice de vânt şi ploi teorenţiale, în timp ce alimentarea cu electricitate la Port-au-Prince era întreruptă, iar comunicaţiile pe Internet "perturbate", a constatat un corespondent AFP.
   
Furtuna tropicală Isaac "urmează să se transforme în uragan duminică" în timp ce se va apropia de Florida, a anunţat sâmbătă, la ora locală 8.00 (15.00, ora României), Centrul american de supraveghere a uraganelor (NHC) cu sediul la Miami, în statul american Florida (sud-est).
   
Rafalele de vânt, care în prezent ating 95 de kilometri pe oră, dar care uneori prezintă intensificări, ar urmea să devină tot mai puternice în cursul serii, la atingerea coastelor Cubei, precizează Centrul.
   
Isaac prezenta o putere apropiată celei a unui uragan, după ce ochiul furtunii a atins, sâmbătă dimineaţa, sudul Haiti.
   
Furtuna se afla la aproximativ 150 de kilometri est-sud-est de enclava americană de la Guantanamo Bay, în sudul Cubei, şi ar putea să se apropie duminică de extremitatea sudică a Floridei, unde urmează ca luni să se deschidă Convenţia Naţională a Partidului Republican.
   
Centrul meteorologic american a emis o alertă de uragan în Florida şi a menţinut alerta de furtună tropicală în Republica Dominicană, Cuba, Bahamas şi Jamiaca.
   
În Haiti, procesul de reconstrucţie a ţării în urma cutremurului din 2010, soldat cu peste 250.000 de morţi, este departe să fie încheiat, iar aproximativ 400.000 de persoane.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close