Antena 3 CNN Externe Haiti. Pentru a evita haosul, ajutoarele vor fi distribuite cu prioritate femeilor

Haiti. Pentru a evita haosul, ajutoarele vor fi distribuite cu prioritate femeilor

În Haiti, alimentele destinate sinistraţilor vor fi distribuite cu prioritate femeilor, în cadrul unei noi strategii a organizaţiilor umanitare internaţionale. Măsura este menită să prevină haosul şi busculadele care au însoţit, de prea multe ori, împărţirea ajutoarelor.

Haiti. Pentru a evita haosul, ajutoarele vor fi distribuite cu prioritate femeilor
Sursa foto: haiti
01 Feb 2010   •   18:58

Pînă acum, agenţiile ONU şi organizaţiile umanitare au făcut mari eforturi pentru a veni în ajutorul milioanelor de sinistraţi din Haiti. Dar ajutoarele şi mai ales hrana nu au ajuns întotdeauna la cei care aveau mai multă nevoie de ele. La punctele de distribuţie, mamele cu mulţi copii, bătrânii şi bolnavii erau adesea daţi la o parte, fără milă, de tineri agresivi care puneau stăpânire pe ajutoare. Acum, situaţia s-a schimbat.

Alimentele şi celelalte ajutoare sunt împărţite cu prioritate femeilor, în care organizaţiile umanitare au mai multă încredere. Busculadele au încetat iar distribuirea are loc sub paza soldaţilor americani sau a "căştilor albastre", în deplină ordine şi chiar bună dispoziţie.

Momentele de destindere sunt totuşi foarte rare în Haiti, unde sute de răniţi au nevoie de îngrijiri medicale urgente. Casa Albă a anunţat că va relua evacuarea aeriană a răniţilor în stare critică, spre spitalele din Statele Unite. Operaţiunea fusese suspendată acum patru zile, spre îngrijorarea medicilor haitieni.

×
Subiecte în articol: haiti ajutoare femei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close