Antena 3 CNN Externe Haiti. Peste 225.000 de copii sunt transformaţi în sclavi de către propriii părinţi

Haiti. Peste 225.000 de copii sunt transformaţi în sclavi de către propriii părinţi

Haiti. Peste 225.000 de copii sunt transformaţi în sclavi de către propriii părinţi
Sursa foto: Foto: hurriyetdailynews.com
02 Noi 2011   •   18:00

Copii nevinovaţi sunt transformaţi în sclavi chiar de părinţii lor, în Haiti, acolo unde jurnaliştii de la Al Jazeera au realizat un reportaj cutremurător. Ţara, decimată de cutremurul din ianuarie, s-a întors practic la scalvagism, din nevoia de supravieţuire.

Astăzi, sclavia este ilegală în toate ţările de pe planetă. Adevărul este însă că ea nu a murit în secolul al XIX-lea. Există, este înfloritoare şi este mai mare ca niciodată.

Echipa de la Al Jazeera a reuşit să demonstreze cumplitul adevăr. Jurnaliştii au mers direct în Haiti, statul caraibian devastat de cutremurul violent din ianuarie, care a ucis peste 100.000 de oameni. Ruinele ascund acum un secret teribil.

Părinţii îşi obligă copiii să lucreze cu ziua în alte case, contra unor sume de bani care ajută familia să supravieţuiască. Copiii sunt legaţi, loviţi şi umiliţi la fiecare pas.

Există peste 225.000 de copii în Haiti şi neoficial, cu toţii sunt sclavi. În lume, sunt mult mai mulţi. Peste opt milioane de sclavi. Mulţi sunt obligaţi să se prostitueze iar alţii, în jur de 500.000, sunt copii soldaţi.

Haiti este la numai două ore de zbor de la plajele din Florida şi totuşi este cea mai săracă ţară din Caraibe. După decenii de dictatură şi sărăcie lucie, mii de familii haitiene au fost forţate să îşi plaseze copiii într-un sistem care a dus la abuzuri şi exploatare.







×
Subiecte în articol: copii haiti sclavi parinti cutremur
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close