Antena 3 CNN Externe Hamas: Abbas trebuie să demisioneze

Hamas: Abbas trebuie să demisioneze

Hamas: Abbas trebuie să demisioneze
Sursa foto: mahmoud abbas
05 Mar 2010   •   13:04

Hamas a cerut preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas să demisioneze, acuzându-l că a vândut palestinienilor ?iluzii ? prin reluarea discuţiilor de pace cu Israel.

Oficialul Hamas Izzat al-Rishq declara pentru Reuters că Abbas nu are un mandat naţional pentru a fi de acord cu negocieri indirecte timp de patru luni sub patronajul SUA, deşi Liga Arabă i-a acordat aprobarea.

Criticile la adresa lui Abbas este foarte probabil să complice efortul de mediere dintre formaţiunile Hamas şi Fatah. Schisma a slăbit cauza palestiniană, cu Hamas conducând Fâşia Gaza, independent de Autoritatea Palestiniană.

"Mahmoud Abbas trebuie să facă pasul înapoi. Poporul palestinian doreşte o conducere puternică care să ducă spre drepturile lor naţionale şi nu o conducere ce oferă compromis după compromis," arăta Rishq.

"Reluarea acestor discuţii este vânzare de iluzii poporului palestinian şi un joc cu emoţiile lor. 18 ani de discuţii cu Israel nu au dus la niciun rezultat. Ce este de aşteptat de la alte patru luni?"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu declara că Israel speră să înceapă negocierile indirecte cu palestinienii săptămâna viitoare în timpul vizitei trimisului special american în regiune George Mitchell .
Oficialii palestinieni au subliniat că doresc ca discuţiile mediate de SUA să se concentreze iniţial pe apărarea graniţelor unui stat pe care îl doresc creat.
Rishq declara că palestinieni nu se vor apropia de aspiraţiile lor de independenţă deoarece Abbas a exclus "rezistenţa" ca mijloc de luptă.
"Dacă nu avem opţiuni, Israel va fi tentat să crească agresiunea şi să refuze pe mai departe de a ne acorda vreun drept.?
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close