Antena 3 CNN Externe Hamas crede că recunoaşterea sa este doar o chestiune de timp

Hamas crede că recunoaşterea sa este doar o chestiune de timp

Hamas crede că recunoaşterea sa este doar o chestiune de timp
Sursa foto: Khaled Meshaal
23 Mar 2009   •   10:39

Preşedintele SUA, Barack Obama, foloseşte ?un nou limbaj? în relaţiile cu Orientul Mijlociu şi o deschidere oficială spre Hamas este doar o problemă de timp, aprecia liderului grupului islamist, Khaled Meshaal.
?Un nou limbaj nou faţă de regiune vine de la preşedintele Obama. Provocarea pentru toată lumea este ca acesta să fie preludiul unei schimbări autentice a politicilor americană şi europeană. Privitor la deschiderea oficială faţă de Hamas, este doar o problemă de timp?, declara Meshaal pentru ziarul italian La Repubblica.
Publicaţi consideră că Meshaal a reacţionat la oferta făcută de Obama pentru legături mai bune cu Iran, principalul susţinător al Hamas, alături din Siria.
Liderul Suprem al Iranului, ayatolahul Ali Khamenei aprecia sâmbătă că oferta lui Obama pentru un ?nou început? este doar un slogan, dar a promis că Teheranul va răspunde la orice schimbare politică reală a Washingtonului.
Pe de altă parte, Meshaal declara că războiul de 22 zile pe care Israel l-a desfăşurat în Fâşia Gaza nu a afectat influenţa Hamas.

?Marile puteri au nevoie de noi pentru a rezolva conflictul arabo-israelian. Greutatea noastră în problema palestiniană vine din faptul că avem rădăcine în societate, în populaţie, care a votat pentru noi şi o va face dn nou? .

SUA, UE şi ONU nu vor să colaboreze cu Hamas, ce a preluat puterea în Fâşia Gaza în 2007, dacă nu resping violenţă şi nu recunosc Israelul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close