Antena 3 CNN Externe Hamas cumpără teren în Ierusalim

Hamas cumpără teren în Ierusalim

Hamas cumpără teren în Ierusalim
16 Iun 2010   •   04:56

Mişcarea islamistă Hamas cumpără teren în Ierusalim, pe fondul eforturilor grupărilor palestiniene de obţine influenţă în oraşul sfânt, declara şeful agenţiei israeliene de securitate Shin Bet .

"Hamas lucrează prin Dawas (grupuri islamice de caritate) pentru a cumpăra pământ în interiorul oraşului," declara Yuval Diskin în faţa comisiei parlamentare israeliene pentru afaceri externe şi apărare.


Ierusalim, care este sfânt pentru creştinism, iudaism şi islam este una din cele mai spinoase chestiuni în procsul de pace din Orientul Mijlociu şi motiv de conflict între Israel şi palestinieni.


Palestinienii doresc să facă din Ierusalimul de Est capitala unui viitor stat.  Israel, care l-a ocupat şi anexat în urma războiului din 1967, în cadrul unui pas nerecunoscut de comunitatea internaţională, pretinde că întreg oraşul este "capitala sa eternă, indivizibilă."


Diskin susţine că diferite grupuri palestiniene concurează între ele pentru influenţă  în Ierusalim, unde este localizată moscheea Al-Aqsa, cel de-al treilea locaş sfânt al islamului.


"Principalele forţe care operează în Ierusalim sunt Hamas, Fatah şi Mişcarea Islamică?, arăta acesta, care sublinia că cele trei forţe concurează.

Fatah şi Hamas rămân divizate de la preluarea, în iunie 2007, a controlului în Gaza de către mişcarea islamică după o săptămână de ciocniri în stradă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hamas Ierusalimul de est
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close