Antena 3 CNN Externe Hamas și armata israeliană au deschis focul în nordul Fâșiei Gaza, la o zi după ce armistițiul a fost prelungit

Hamas și armata israeliană au deschis focul în nordul Fâșiei Gaza, la o zi după ce armistițiul a fost prelungit

Forțele israeliene și cele ale Hamas s-au confruntat, marți, în nordul Fâșiei Gaza, în incidente descrise de ambele părți drept o încălcare a armistițiului temporar.

Hamas și armata israeliană au deschis focul în nordul Fâșiei Gaza, la o zi după ce armistițiul a fost prelungit
Sursa foto: hepta / DPA Images / Ilia Yefimovich
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   17:36

În vigoare de vineri, pentru o perioadă inițială de patru zile, armistițiul a fost prelungit luni cu încă două zile, urmând să fie eliberați, astăzi, încă zece ostatici aflați în custodia Hamas, la schimb cu 30 de deținuți palestinieni din Israel.

Conform CNN, Forțele de Apărare israeliene, IDF, au precizat că au fost detonate în apropierea lor trei dispozitive explozive, în două locații diferite.

Într-una dintre locații, "teroriștii au deschis focul asupra soldaților, care au răspuns, la rândul lor, cu focuri de armă", potrivit IDF.

Sursa citată a precizat că mai mulți soldați israelieni au fost răniți ușor.

Legat de acest incident, un corespondent AFP a relatat că un tanc israelian a tras trei lovituri în cartierul Sheikh Radwan din orașul Gaza.

La rândul său, Hamas a acuzat Israelul, de "încălcarea clară a acordului de armistițiu".

Într-o postare pe Telegram, gruparea din Gaza a confirmat schimbul de focuri.

"Ne-am angajat să respectăm armistițiul atâta timp cât inamicul îl respectă și facem apel la mediatori să exercite presiuni asupra ocupanților pentru a adera la toți termenii armistițiului, la sol și în aer", se spune în declarația grupării islamiste.

Foto: soldați israelieni

×
Subiecte în articol: Israel Hamas armistitiu Gaza
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close