Antena 3 CNN Externe Hamas: Israel va elibera 400 de prizonieri pentru sodatul răpit

Hamas: Israel va elibera 400 de prizonieri pentru sodatul răpit

Hamas: Israel va elibera 400 de prizonieri pentru sodatul răpit
Sursa foto: schimb de prizonieri palestina
02 Dec 2009   •   13:25

Un oficial al mişcării Hamas a dezvăluit că Israel a fost de acord să elibereze 400 de prizonieri în prima etapă a acordului ce vizează eliberarea soldatului israeliani răpit de Hamas.

Hamas şi Israel au negociat prin intermediul Germaniei şi Egiptului un acord de schimbare a 1000 de prizonieri pentru caporalul israelian capturat în Gaza în 2006.

Oficialul Hamas a subliniat că Israel încă respinge eliberarea a trei femei deţinute, pe motiv că au fost implicate în planificarea unor atacuri în urmă cărora au murit zeci de israelieni.

De asemenea, printre cei 50 de lideri care nu au primit acceptul de a fi eliberaţi se mai numără Marwan al-Barghouti, lider Fatah, Ahmed Sadat, lider al Frontului popular pentru eliberarea Palestinei şi cinci militanţi Hamas şi lideri politici.

Un alt punct divergent constă în numărul de deţinuţi deportaţi. Israel ar dori ca 130 din cei vor fi eliberaţi în prima etapă să fie deportaţi.
Pe de altă parte, Curtea Supremă israeliană a refuzat să forţeze guvernul să dea publicităţii criteriile după care vor fi eliberaţi prizonierii palestieni. Familiile a trei israelieni ucişi în atacurile palestiniene au cerut publicarea acestor date. Aceştia se opuneau schimbului, mai ales că unii dintre cei ce ar urma să fie eliberaţi au fost implicaţi în atacuri cu victime.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: miscarea Hamas
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close