Antena 3 CNN Externe Hamas nu vede perspective pentru pace în Orientul Mijlociu

Hamas nu vede perspective pentru pace în Orientul Mijlociu

Hamas nu vede perspective pentru pace în Orientul Mijlociu
Sursa foto: Khaled Mashaal
09 Feb 2010   •   13:20

Liderul Hamas a declarat că nu vede "nicio perspectivă? pentru un proces de pace în Orientul Mijlociu, poziţie ce ar putea reduce şansele Rusiei de a organiza o conferinţă de pace pentru Orientul Mijlociu ce să includă şi grupul militant palestinian,
Aflat la Moscova, Khaled Mashaal declara că liderii israelieni aduc "război şi ocupaţie, în acest fel blocând negocieri semnificative cu privire la palestinieni, Siria şi Liban. În viitorul apropriat, noi nu vedem nicio perspectivă pentru acord de pace în regiune, Siria sau Liban," sublinia Mashaal .

El a făcut declaraţii după o întâlnire cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, iar afirmaţiile pun la îndoială speranţele Moscovei de a găzdui o conferinţă de pace ce să implice şi Hamas, în pofida opoziţiei puternice a Israel şi SUA.

Cu toate acestea, Mashaal a lăudat poziţia Moscovei de a promova grupul său în relaţia cu Israel."Este de ajuns că Moscova spune lumii că Hamas este o mişcare a luptătorilor pentru libertate, nu un grup terorist?.

Rusia a cerut de mai multe ori încetarea blocadei asupra Fâşiei Gaza, care a fost impusă de Israel după ce a preluat controlul regiunii, în iunie 2007, după alegerile parlamentare..

Rusia este parte a aşa-zisului Cvartet pentru Orientul Mijlociu ce mai cuprinde ca mediatori pe SUA, UE şi ONU. Principiile acestora sunt recunoaşterea Israelului, renunţarea la violenţă şi aderarea la acordurile anterioare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close