Antena 3 CNN Externe Hamas promite să elibereze "toată Palestina"

Hamas promite să elibereze "toată Palestina"

Hamas promite să elibereze  "toată Palestina"
Sursa foto: gaza hamas
15 Dec 2009   •   20:01

În faţa a zeci de mii de suporteri care celebrau 22 de ani de la înfiinţarea Hamas, premierul său, Ismail Haniya, a promis să elimine Israel. Acesta afirma că grupul său rămâne angajat eliminării Israelului.

"Nu vom renunţa niciodată la Palestina de la rău la mare," arăta Haniya, referidu-se la graniţele anterioare anului 1948 ale Mandatului britanic pentru Palestina dintre Marea Mediterană şi Râul Iordan.

"Nu este de ajuns pentru Hamas să elibereze Gaza, nici la crearea unui emirat în Gaza ... Hamas doreşte să elibereze toată Palestina."

Susţinătorii purtau la demonstraţie bannere şi portrete cu Ahmed Yassin, clericul care a fondat şi condus grupul, până ce a fost ucis în urma unui atac aerian israelian în 2004.

"În cei 22 de ani de la fondare, Hamas putut să îşi realizeze o mare parte a scopurilor sale şi să treacă peste orice obstacol pe care l-a întâlnit, de la închisori, asasinări şi alegeri," declara liderul Hamas Mahmud Zahar .

Abu Obeida, purtător de cuvânt al fracţiunii armate a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam , vinovat pentru zeci de atacuri mortale în Israel, a lăudat evoluţia militară a grupului.

"Am putut să construim o armată de rezistenţă şi să vânăm duşmanul sionist. Brigăzile Qassam şi-au fabricat propriile arme cu mâinile goale, inclusiv racheta Qassam, ce înspăimântă duşmanul sionist," se arată într-un comunicat, cu referire la rachetele care totuşi sunt rar letale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close