Antena 3 CNN Externe Hamas respinge ameninţările Israelului că va reocupa Gaza

Hamas respinge ameninţările Israelului că va reocupa Gaza

Hamas respinge ameninţările Israelului că va reocupa Gaza
Sursa foto: hamas
19 Mai 2010   •   12:29

Mişcarea islamică Hamas a respins relatările conform cărora Israel ar intenţiona să reocupe Fâşia Gaza şi să numească un guvernator militar israelian care să conducă enclava de coastă care este acum controlată de Hamas.


"Este un război psihologic fără sens ce doreşte a scădea moralul poporului palestinian şi rezistenţa lor," arăta purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum.

Cotidianul isralian Maariv scria marţi că oficiali ai armatei israeliene au creat un plan pentru a reocupa Fâşia Gaza, pe care Israel a părăsit-o unilateral în 2005 după ce a evacuat 21 de aşezări, adăugând că va fi numit un guvernator militar pentru a se ocupa de administraţia Făşiei când Israel preia controlul teritoriului.

Hamas susţine că asemenea tentative " nu pot afecta niciodată poporul palestinian care a îndurat cu răbdare" un război de trei săptămâni cu Israel pentru Gaza, subliniind că mişcarea "este pregătită să sfideze orice ofensivă israeliană în Fâşia Gaza."
În decembrie 2008, Israel a declanşat o ofensivă contra Fâşiei Gaza pentru a opri tirul de rachete spre oraşele israeliene.

Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close