Antena 3 CNN Externe Hamas va executa traficanţii de droguri

Hamas va executa traficanţii de droguri

Hamas va executa traficanţii de droguri
Sursa foto: hamas
01 Dec 2009   •   10:38

Guvernul condus de mişcarea islamistă Hamas din Gaza a aprobat o modificare legislativă ce va permite executarea traficanţilor de droguri, a anunţat procurorul general.

"Guvernul a aprobat decizia de a anula legea militară sionistă referitoare la droguri şi să introducă legea egipteană nr. 19 din 1962," sublinia Mohammed Abedt.

"Ultima lege este mai cuprinzătoare în termeni de infracţiune şi infractori, ca şi în pedepse, inclusiv pedepse cu moarte şi execuţii."


Egipt a administrat Fâşia Gaza în perioada 1948 -1967, când Israel a ocupat teritoriul după ?războiul de şase zile? pe lângă peninsula Sinai, Înălţimile Golan, Cisiordania şi Ierusalimul de Est.

"Legea sionistă includea pedepse uşoare ce îi încurajau în loc să îi oprească pe cei care iau sau comercializează droguri şi nu mai există nicio justificare, naţională sau morală pentru a continua să o aplicăm," arăta Abed .

Israel şi-a retras coloniştii şi soldaţii din Gaza în vara anului 2005. Doi ani mai târziu, Hamas a preluat controlul după o luptă internă cu Partidul Fatah al preşedintelui palestinian Mahmud Abbas.

Abed a precizat că legea egipteană va rămâne în vigoare până la adoptarea unei noi legi de către parlamentul palestinian, care s-a întâlnit foarte rar de la alegerile din 2006.

Codul de legi ce guvernează teritoriile palestiniene reflectă istoria lor turbulentă, cu ordonanţe de pe vremea Imperiului Otoman, a Mandatului Britanic Palestinian, egiptene, iordaniene şi israeliene.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close