Antena 3 CNN Externe Hamas va interzice alegerile în Gaza

Hamas va interzice alegerile în Gaza

Hamas va interzice alegerile în Gaza
Sursa foto: miscarea hamas
10 Noi 2009   •   16:56

Hamas a anunţat luni că va împiedica alegerile în Gaza dacă acestea sunt făcute fără acordul naţional, în timp ce Fatah insistă ca preşedintele Mahmoud Abbas, care a anunţat că nu va candida la alegeri, va fi singurul său candidat.

"Alegerile trebuie organizate potrivit acordului naţional fără intervenţie externă şi condiţiile cvartetului internaţional," declara Ahmed Bahar, vicepreşedinte al parlamentului, domincat de Hamas. "Altfel, alegerile nu vor avea loc ."

Abbas a decretat organizarea alegerilor prezidenţiale şi legislative în ianuarie 2010, în pofida opoziţiei puternice a Hamas, care a câştigat alegerile parlamentare din 2006.
Abbas a declarat că a emis decretul după ce Hamas a respins propunerea egipteană pentru o reconciliere naţională. Ulterior, a specificat că nu va mai candida la alegeri din cauza stagnării negocierilor de pace cu Israel.
Luni, Consiliul Revoluţionar Fatah , organismul legislativ al mişcării, a declarat că l-a ales pe Abbas drept candidat Fatah pentru alegerile prezidenţiale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close