x close

Hamburg. Circa 40 de poliţişti au fost răniţi în confruntările cu neonaziştii şi extremişti

de G.S.    |    03 Iun 2012   •   15:38
Hamburg. Circa 40 de poliţişti au fost răniţi în confruntările cu neonaziştii şi extremişti 416 Foto: INTACT Images/EPA

Aproximativ 40 de poliţişti au fost răniţi în cursul unor confruntări violente produse în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Hamburg, între manifestanţi neonazişti şi grupări de extremă-stânga, a anunţat duminică poliţia, citată de AFP.
   
Poliţiştii, care au fost atacaţi cu pietre, sticle şi cocteiluri Molotov, au răspuns folosind tunuri de apă şi gaze lacrimogene împotriva grupărilor extremiste care s-au confruntat în cursul nopţii, cu ocazia unui miting neonazist.
   
Cel puţin două maşini şi un autobuz de poliţie au fost incendiate, 63 de manifestanţi au fost reţinuţi şi 17 plasaţi în detenţie. La această operaţiune au participat 4.400 de poliţişti.
   
Aproximativ 3.500 de persoane, în principal militanţi de extremă-stânga, au încercat să blocheze un marş la care participau circa 700 de activişti de extremă-dreapta, în timp ce 10.000 de persoane manifestau paşnic împotriva neonaziştilor în faţa Primăriei.
   
Comandantul poliţiei, Wolfgang Kopitszch, a declarat că "un număr mare de persoane manifestează paşnic pentru un Hamburg deschis şi tolerant", apreciind că "nimic nu justifică" violenţele.
   
În Germania, marşurile organizate de neonazişi sunt adesea la originea unor confruntări violente cu contramanifestanţi de extremă-stânga.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati