Antena 3 CNN Externe Hamid Karzai, învestit preşedinte al Afganistanului: Voi pune capăt ?culturii impunităţii?

Hamid Karzai, învestit preşedinte al Afganistanului: Voi pune capăt ?culturii impunităţii?

Hamid Karzai, învestit preşedinte al Afganistanului: Voi pune capăt ?culturii impunităţii?
19 Noi 2009   •   17:35

Preşedintele Hamid Karzai a fost învestit, joi, pentru un nou mandat de cinci ani la conducerea Afganistanului. Potrivit AFP, în cadrul ceremoniei de învestire el a dat asigurări că va pune capăt ?culturii impunităţii? în Afganistan. Măsurile de securitate au fost stricte în cadrul ceremoniei fiind prezenţi 800 de invitaţi şi 300 de oficiali străini, printre care şi secretarul american de Stat, Hillary Clinton.

?Trebuie să învăţăm din greşelile din ultimii opt ani. Cultura impunităţii trebuie să ia sfârşit?, a spus preşedintele afgan. Acesta a mai spus că speră ca forţele afgane să preia responsabilitatea de a asigura securitatea ţării în cinci ani.

De asemenea, preşedintele l-a invitat pe fostul său contracandidat la alegerile prezidenţiale, Abdullah Abdullah, să participe la un ?guvern de uniune naţională?. Realegerea preşedintelui afgan a fost marcată de fraude majore în favoarea sa, adversarul său Abdullah Abdullah anunţând înaintea celui de-al doilea scrutinului că se retrage din cursa electorală deoarece "nu este necesar să particip la alegeri pline de fraudă".

După ce a depus jurământul în faţa preşedintelui Curţii Supreme, Hamid Karzai i-a investit pe cei doi vicepreşedinţi ai săi. Este vorba despre doi foşti comandanţi de război cu o reputaţie controversată, Hazara Karim Khalili şi "mareşalul pe viaţă" Mohammad Qasim Fahim. Cel din urmă este un tadjic acuzat de trafic de droguri şi de încălcarea drepturilor omului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hamid Karzai Afganistan presedinte
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close