Antena 3 CNN Externe Hamid Karzai: Statele Unite au comis atentate în Afganistan, atribuindu-le talibanilor

Hamid Karzai: Statele Unite au comis atentate în Afganistan, atribuindu-le talibanilor

Hamid Karzai: Statele Unite au comis atentate în Afganistan, atribuindu-le talibanilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    28 Ian 2014   •   20:02
Preşedintele afgan, Hamid Karzai, a declarat că serviciile secrete americane au organizat numeroase atentate în Afganistan, inclusiv la palatul prezidenţial, atacuri care în mod normal sunt atribuite insurgenţilor talibani, explicând că obiectivul este destabilizarea Administraţiei de la Kabul.
 
Karzai a prezentat o listă cu zeci de atentate comise în Afganistan în ultimii ani. Preşedintele afgan susţine că serviciile secrete americane se află în spatele acestor atacuri, atât în mod unilateral, cât şi prin ajutarea insurgenţilor talibani, informează cotidianului The Washington Post, potrivit Mediafax.
 
Pe lista prezentată de Karzai figurează şi recentul atac armat comis la un restaurant cu specific libanez din Kabul, un incident soldat cu moartea a 21 de persoane, inclusiv a trei cetăţeni americani. Atentatul a fost atribuit talibanilor afgani.
 
Preşedintele Karzai crede că obiectivul acestei conspiraţii ar fi destabilizarea situaţiei din Afganistan, inclusiv a Administraţiei de la Kabul.
 
Cu toate acestea, un oficial de la Preşedinţia afgană recunoaşte că nu există dovezi clare care să confirme implicarea Statelor Unite în atentate.
 
Mai mulţi oficiali americani au denunţat afirmaţiile lui Karzai, amintind că Washingtonul a oferit miliarde de dolari şi trupe în scopul susţinerii Administraţiei de la Kabul. "Este un punct de vedere profund conspiraţionist, departe de realitate", a reacţionat ambasadorul SUA, James B. Cunningham.

×
Subiecte în articol: Hamid Karzai SUA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close