Antena 3 CNN Externe Hannibal Gaddafi a fost eliberat de răpitori

Hannibal Gaddafi a fost eliberat de răpitori

Hannibal Gaddafi a fost eliberat de răpitori
12 Dec 2015   •   08:21

Unul dintre fiii fostului lider libian Muammar Gaddafi, răpit de o grupare înarmată neidentificată din Liban, a fost eliberat vineri seară, a informat o sursă din cadrul serviciilor de securitate la câteva ore după anunțul răpirii lui, transmite Agerpres.

Poliția libaneză l-a recuperat pe Hannibal Gaddafi și îl va supune interogatoriului, a spus această sursă, fără să precizeze unde a fost eliberat fiul lui Gaddafi.

O altă sursă din cadrul serviciilor de securitate a făcut cunoscut că Hannibal a fost "răpit de un grup înarmat în regiunea Bekaa (est) în timp ce se întorcea din Siria, înainte de a fi eliberat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în aceeași regiune".

Născut în 1975, Hannibal este căsătorit cu o libaneză. În 2008, în perioada dictaturii tatălui său, el s-a aflat în centrul unui scandal, după ce a fost acuzat în Elveția că și-a bătut servitorii.

Hannibal a apărut vineri seară într-o înregistrare video difuzată de canalul libanez particular Al Jadid, în care afirma că "se simte bine". Proveniența și data înregistrării nu au fost precizate.

În această înregistrare, Hannibal Gaddafi lansează un apel "tuturor celor care dețin probe legate de dosarul lui Musa al-Sadr să le prezinte fără întârziere", făcând referire la filosoful și liderul religios șiit libanez care a dispărut în Libia în 1978. Ulterior, comunitatea șiită libaneză l-a acuzat constant de dispariția acestuia pe fostul lider libian Muammar Gaddafi.

La rândul său, Agenția națională de informații din Liban, ANI, a afirmat că răpitorii cer "informații despre Musa al-Sadr", adăugând că Hannibal a fost răpit în regiunea Bekaa, în estul Libanului, unul dintre bastioanele Hezbollahului șiit libanez.

După răsturnarea de la putere a colonelului Gaddafi în 2011, unii dintre fii acestuia, ca Hannibal, Muhammad, fiica sa Ayesha și soția lui, Safia, s-au refugiat inițial în Algeria.

Alți doi fii, Saadi și Seif Al-Islam, sunt închiși în Libia, iar alți trei, Mutassim, Saif al-Arab și Khamis, au fost uciși în cursul revoltei libiene.

×
Subiecte în articol: rapire
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close