Antena 3 CNN Externe Haos în Franţa în urma unei greve de amploare

Haos în Franţa în urma unei greve de amploare

Haos în Franţa în urma unei greve de amploare
Sursa foto: aeroport
19 Mar 2009   •   21:43

Sute de oameni au dormit pe aeroporturi după ce zeci de zboruri au fost anulate. Sindicaliştii francezi sunt nemulţumiţi de salariile mici şi îl acuză pe preşedintele Sarkozy că nu gestionează cum trebuie criza economică.

Cel mai mult a avut de suferit traficul aerian. Sute de oameni au dormit în aeroporturi după ce zeci de zboruri au fost anulate. Cei mai afectaţi au fost, aşa cum era de aşteptat, pasagerii de rând.

"Am ştiut că vor fi greve astăzi aşa că ne-am luat toate măsurile de siguranţă. Am venit azi-noapte ca să fim siguri că vom ajunge la timp şi că vom prinde avionul din această seară. Aşa că stăm aici de ieri, de la prânz. Ne-am petrecut noaptea în aeroport. Sper ca lucrurile să se rezolve sau va trebui să mai stăm o noapte aici", a declarat Francoise Puissant, una dintre persoanele afectate de grevă.

Sindicaliştii consideră că guvernul francez nu ia măsurile necesare împotriva crizei economice. Ei cer protejarea locurilor de muncă, în condiţiile în care numărul şomerilor a trecut de două milioane, şi menţinerea puterii de cumpărare. Liderii sindicali nu exclud acte de violenţă dacă revendicările nu vor fi luate în seamă. Mulţi francezi susţin revendicările sindicaliştilor.

"Eu merg cu linia 14, care este automatizată şi nu este afectată de grevă din moment ce roboţii nu intră în grevă. Cel puţin până acum nu au intrat. Cel mai important este să le arătăm autorităţilor că oamenii au de suferit", a precizat un alt francez.

Guvernul a anunţat că, pentru a nu spori deficitul bugetar, nu va aloca noi fonduri destinare relansării sau ajutoarelor sociale. Preşedintele Sarkozy nu a acceptat nici creşterea impozitelor pentru cei bogaţi. Pe străzi, nemulţumirea se simte tot mai puternic. Potrivit sondajelor, 78 la sută din populaţie consideră că protestele sunt justificate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: aeroport sarkozy
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close