Antena 3 CNN Externe Haos în Grecia. Mii de fermieri au blocat autostrăzile şi ieşirile din ţară

Haos în Grecia. Mii de fermieri au blocat autostrăzile şi ieşirile din ţară

Haos în Grecia. Mii de fermieri au blocat autostrăzile şi ieşirile din ţară
Sursa foto: proteste grecia
23 Ian 2009   •   22:27

Mii de fermieri care protestează de câteva zile au provocat haos pe şoselele din Grecia. Ei au blocat autostrăzile şi ieşirile din ţară, nemulţumiţi de scăderea preţurilor produselor agricole. Zeci de tiruri româneşti sunt blocate de cinci zile la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria. Şoferii spun că au rămas fără apă şi mâncare, iar motorina e pe sfârşite.
Revoltaţi, fermierii eleni au tăiat practic ţara în două prin blocarea ieşirilor rutiere din Grecia. Pe principala autostradă a ţării, între Atena şi Salonic, dar şi în centrul Greciei, în dreptul localităţii Lamia, sute de tractoare au blocat traficul. Camioanele şi tirurile încărcate cu marfă au format cozi de kilometri întregi la frontiere.
Nemulţumiţi sunt toţi şoferii de tiruri, indiferent de naţionalitatea lor. Ministerul român de Externe avertizează că situaţia ar mai putea dura şi îi sfătuieşte pe români să evite tranzitul prin această zonă. În nord, manifestanţii continua să blocheze şi frontiera greco-bulgară.
Cozi lungi de maşini se întind de cele două părţi ale frontierei şi pe autostrada care duce spre Turcia. Conduşi de sindicalişti apropiaţi de majoritatea conservatoare, manifestanţii greci susţin că protestează deoarece sunt victime ale crizei economice internaţionale.
Antena 3

×
Subiecte în articol: proteste fermieri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close